Очищення підземних вод

Більшість питної води ми отримуємо з підземних вод. Тут ви знайдете технологію вимірювання на основі процесу для підготовки питної води з підземних вод. На схемі ви можете побачити різні етапи, необхідні для підготовки питної води. Натисніть на процес, для якого вам потрібна технологія вимірювання. На основі вибору буде показано портфоліо продукції JUMO. Використовуючи точний опис, ви знайдете різні рішення JUMO для машин і систем, які використовуються для очищення питної води.

Свердловина підземних вод

Одним із джерел, з якого отримують питну воду, є підземні води. Для того, щоб забезпечити надійний моніторинг питної води, вимірюють і контролюють різні параметри. Одним з найважливіших параметрів є значення рН.

Коагуляція та флокуляція

Флокуляція - це процес очищення питної води. Він зменшує існуючу каламутність, яка виникає при коагуляції дуже дрібних частинок у воді. Крім каламутності, необхідно вимірювати і контролювати рівень і швидкість потоку середовища у флокуляційній установці.

Седиментація

Тверді частинки і каламутність, які утворюються в результаті флокуляції, можна відокремити за допомогою відстоювання. У цьому процесі якість води контролюється шляхом вимірювання її провідності та значення рН. Якщо значення рН оптимізовано для флокуляції органічних і неорганічних матеріалів, його ще раз коригують після відділення і перед фільтрацією.

Фільтрація

Фільтрація - це процес, за допомогою якого суміш твердих і рідких речовин у воді або стічних водах розділяється або сепарується за допомогою фільтрів. Для того, щоб фільтрація була ефективною, необхідно контролювати тиск перед і після фільтра.

Дезінфекція

Процес дезінфекції або видаляє мікроорганізми з води, або вбиває їх. Найпоширенішим дезінфікуючим засобом для очищення питної води є хлор. Згідно з правилом "так багато, як потрібно і так мало, як можливо", концентрацію і дозування вмісту хлору необхідно постійно контролювати.

Резервуар для води

Очищена питна вода зберігається в спеціальних резервуарах. Рівень води в цих ємностях необхідно постійно контролювати. Ці резервуари не повинні бути ні порожніми, ні переповненими, але ефективне постачання питної води має бути гарантоване.