Попередження

Попередження

Знайдено неприйнятну конфігурацію. Зверніться до адміністратора.

 
Попередження

Попередження

Знайдено неприйнятну конфігурацію. Зверніться до адміністратора.

 
Ювілейне пиво JUMO
Мистецтво пивоваріння - історія успіху

Успіх пивоваріння з JUMO: ми зварили власне пиво, використовуючи наші передові вимірювальні прилади та системи автоматизації!

Відкрийте для себе нашу історію успіху в пивоварній промисловості: дивовижна подорож, що поєднує найсучасніші рішення JUMO для створення компактної та автоматизованої пивоварні. Наша співпраця з Burkard und Gärtner та HUNFELT BRAEU - від точного моніторингу таких показників, як мінімальний потік, рівень, температура та тиск, до візуалізації та забезпечення безпеки процесу та харчових продуктів - призвела до створення золотисто-жовтого пива Pilsner з приємною гіркуватою ноткою. Читайте далі, щоб дізнатися, яке інноваційне обладнання та системи автоматизації були використані в цьому проєкті, а також щоб побачити результат цієї унікальної роботи. Ласкаво просимо у світ, де точність вимірювання та смак працюють разом!

Задача

Завдання полягало в тому, щоб об'єднати всі рішення JUMO, що стосуються пивоварної промисловості, в одну компактну установку, яка не тільки використовувалася б для виробництва ювілейного пива, але й могла б використовуватися в демонстраційних цілях. Нашою метою було автоматизувати, контролювати та візуалізувати всі процеси, забезпечуючи при цьому високий рівень безпеки як для процесу, так і для продуктів харчування. Ми також не забули про можливість очищення CIP після варіння.

Робота з підготовки пивоварні

Робота з підготовки пивоварні

Робота з підготовки пивоварні

Робота з підготовки пивоварні

Підхід до вирішення проблеми

У пошуках необхідних інженерних знань та регіональної броварні, яка могла б збудувати таку установку, а також зварити ювілейне пиво, ми швидко вийшли на дві компанії: (1) Burkard und Gärtner (B+G), що спеціалізується на проєктуванні систем і технологічному інжинірингу, та (2) HUNFELT BRAEU — молодий пивоварний завод поблизу Фульди. У варильні було використано аж 13 інноваційних компонентів JUMO, що забезпечило надзвичайно ефективні процеси та золотисто-жовтий пілснер із приємною гіркотою.

Окрім заторного чана, фільтраційного чана та сусловарочного котла, установка також оснащена баком гарячої води. За винятком фільтраційного чана, усі резервуари обігріваються електрично через внутрішні стінки — для керування нагрівальними елементами використано тиристорні регулятори потужності JUMO TYA 202.

Встановлені датчики інтегровані в систему за допомогою гігієнічних процесових з’єднань G ½ JUMO PEKA (сертифікат EHEDG) і затискачів. Далі вони були підключені через Ethernet Single Pair (SPE), IO-Link або за допомогою аналогового сигналу 4–20 мА.

Для вимірювання рівня в резервуарі гарячої води, заторному чані та сусловарочному котлі використовується новорозроблений перетворювач тиску JUMO DELOS S02. Вимірювання різниці тиску під фільтраційним чаном здійснюється за допомогою диференціального датчика тиску JUMO TAROS S46 H

Ультразвуковий витратомір JUMO flowTRANS US W02 застосовується для вимірювання об’єму основного та додаткового затору. На виході з охолоджувача сусла новий електромагнітний витратомір JUMO flowTRANS MAG H20 вимірює як загальну витрату, так і температуру. Температура в окремих резервуарах визначається за допомогою температурного датчика з IO-Link JUMO dTRANS T100

У насосах для функцій вода/CIP і затор/сусло для захисту від роботи "всуху" використовується рівневий вимикач JUMO ZELOS C01 LS.

Установка керується за допомогою JUMO variTRON 500 touch (система автоматизації з сенсорним екраном) і JUMO variTRON Program App (програмне забезпечення для моніторингу та керування процесом). 

Рецепти для окремих сортів пива можна інтуїтивно налаштовувати без знання програмування за допомогою програмного забезпечення JUMO variTRON Program App, що працює через браузер. JUMO smartWARE Evaluation, ще одне програмне рішення, також дозволяє реєструвати всі параметри процесу, завдяки чому процес пивоваріння можна оцінити й перевірити за допомогою автоматичного партійного звіту. 

Під час CIP-очищення JUMO digiLine CI HT10, головковий перетворювач з індуктивним датчиком провідності, визначає концентрацію різних мийних засобів за допомогою температурнокомпенсованої провідності в резервуарі гарячої води. Відповідні функції CIP можна налаштовувати та перевіряти за допомогою згаданих програм JUMO variTRON Program App і JUMO smartWARE Evaluation.

Пивоваріння: співпраця між JUMO та B+G

Автоматизація, оцінювання та очищення на місці (CIP)

Установка керується за допомогою JUMO variTRON 500 touch (система автоматизації з сенсорним екраном) та JUMO smartWARE SCADA (програмне забезпечення для моніторингу та керування процесами). 

Рецепти для окремих видів пива можна інтуїтивно налаштовувати без знань програмування за допомогою програмного забезпечення JUMO variTRON Program App, що працює у браузері. JUMO smartWARE Evaluation, ще одне програмне рішення, також дозволяє реєструвати всі параметри процесу, завдяки чому процес пивоваріння можна оцінити й перевірити за допомогою автоматичного партійного звіту. 

Під час очищення CIP, JUMO digiLine CI HT10, головковий перетворювач з індуктивним датчиком електропровідності, визначає концентрацію різних мийних засобів за допомогою температурнокомпенсованої провідності в баку з гарячою водою. Окремі функції CIP можна налаштовувати й перевіряти за допомогою згаданих програм JUMO variTRON Program App і JUMO smartWARE Evaluation.


Результат проєкту

Планування установки на основі інтелектуальної 3D CAD-моделі та виробничих методів, таких як орбітальне зварювання, означало, що проєкт — яким переважно займалися стажери з компанії B+G — був завершений всього за кілька місяців.

У результаті була створена повністю автоматизована пивоварня компактної конструкції на рамі (skid), повністю виготовлена з нержавіючої сталі, з продуктивністю 100 літрів холодного сусла та оснащена автоматизованою функцією CIP (Cleaning in Place). Це класична трисекційна пивоварня з фільтраційною ємністю. Потенційний розмір пивоварні становить приблизно 100 літрів. Залежно від виду пива це відповідає засипанню приблизно 20 кг солоду.