Попередження

Попередження

Знайдено неприйнятну конфігурацію. Зверніться до адміністратора.

 
Попередження

Попередження

Знайдено неприйнятну конфігурацію. Зверніться до адміністратора.

 
Практичний приклад - ЗАСТОСУВАННЯ + ЗНАННЯ

Щодня свіжі овочі

У Нідерландах ми з'їдаємо близько 131 грама овочів на день. Дорослі (145 грамів) споживають більше овочів, ніж діти (79 грамів). За даними "het Voedingscentrum", ми з'їдаємо близько 83% овочів під час вечері і 11% під час обіду.

Завдання

Овочі потрапляють до нас кількома шляхами. Деякі овочі імпортуються з усього світу, а інші вирощуються в Нідерландах. Якщо ми подивимось на асортимент свіжих продуктів в овочевому магазині, на місцевому ринку або в супермаркетах, то побачимо широкий вибір. Цікавий процес пов'язаний з приготуванням листових овочів, бульбових рослин, капусти, цибулі та паростків.

Від посіву до збору врожаю

Голландська насінницька галузь постійно вдосконалюється, щоб забезпечити вирощування та збір врожаю овочів. Компанія Bejo Zaden з Вармерхейзена, Нідерланди, з дочірніми компаніями в більш ніж тридцяти країнах, є лідером у селекції, виробництві та торгівлі насінням овочів. Для селекції насіння потрібно багато досліджень, і для цього компанія Bejo використовує тестові кліматичні камери. У цих камерах досліджується вплив, наприклад, температури, вологості та освітлення на розвиток насіння.

9-секційна камера

Компанія Frost Klimaattechniek, що базується в Стомпеторені, спеціалізується на постачанні та встановленні кліматичних камер. Спеціально для Bejo компанія об'єднала зусилля з JUMO.
У Нідерландах ефективність є ключовим фактором у насінництві. Тому важливо відстежувати всі фактори, які можуть вплинути на ріст насіння, і мати можливість коригувати їх у разі потреби. Для цього компанія Bejo має в своєму розпорядженні кліматичні камери для тестування. Однією з таких камер є 9-ти камерна камера. З цією метою компанія Bejo почала шукати їй заміну. Компанію Frost Klimaattechniek попросили взяти дизайн старої камери за основу для нової.

Теплиця

Проектування та реалізація забезпечують найвищу надійність системи для прогнозування в майбутньому.

mTRON T

mTRON T

Теплиця

Теплиця

Підхід до вирішення проблеми

Готові до майбутнього

Для управління новою випробувальною кліматичною камерою з 9 відсіками потрібні спеціальні знання. Температура і вологість вимірювалися в поточній камері, тому це також буде основою нової камери. Крім того, нова камера повинна бути оснащена можливостями розширення, щоб відповідати очікуванням нових застосувань.
Зокрема, можна буде знизити бажану нижню межу температури. Для обертання насіння кожен відсік оснащений роликовим банком. Запит Bejo - це можливість використовувати одну центральну систему управління, яка була реалізована у вигляді ПЛК з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом HMI. Що стосується освітлення, компанія Bejo замовила світлодіодні модулі в різних відсіках замість стандартних світильників.

JUMO PLC-техніка

Технологія ПЛК у поєднанні з технологією управління вимагає спеціальних знань і навичок. Багаторічний досвід роботи в цій галузі дозволив компанії Frost звернутися до JUMO з проханням керувати новою 9-камерною кліматичною шафою на заводі Bejo. Температура, вологість і освітлення контролюються в кожній камері. Мета полягає в тому, щоб ці величини могли бути встановлені довільно для кожного відділення, не викликаючи проблем з конденсацією. Таким чином, у будь-якій камері можна досягти заданого градієнта температури як у позитивний, так і в негативний бік.
Окрім індивідуального нагрівання, охолодження, зволоження та сушіння, JUMO mTRON T регулює та контролює швидкість вентиляції, а також керує роликами та інтенсивністю світла в кожному відділенні.


Результати проекту

Співпраця Frost з JUMO призвела до створення установки в Беджо, яка відповідає всім необхідним вимогам до холодильної та електричної техніки. Проектування та розробка забезпечують найвищу надійність установки, передбачаючи при цьому майбутнє. Шафа готова до встановлення подвійного компресора. Основна увага приділяється надійності, точності та простоті експлуатації. Це сприяє дослідженням, які дають більше розуміння фізіологічних аспектів насіння Беджо, що може призвести до підвищення врожайності, безпеки врожаю та покращення якості продукції.