Німеччина, безсумнівно, є країною сиру. Щорічно споживається майже 25 кілограмів сиру на одного жителя країни, а експортується понад 1,1 мільйона тонн. Від Північного моря до Альґау великі та малі сироварні пропонують близько 150 регіональних та національних сортів сиру. Виробництво сиру - традиційне ремесло, яке не змінилося за останні століття. Але навіть якщо основні принципи залишаються незмінними, сучасні технології завжди знайдуть свій шлях у виробництво сиру.
Сироварня Gebr. Baldauf GmbH & Co. KG має кілька невеликих сільських сироварень у регіоні Альґау, де для оптимізації якості сиру використовуються камери термічної обробки. На етапі дозрівання використовуються термофільні сирні культури (закваски), які надають сиру м'якшого смаку. У той час як звичайні мезофільні сирні культури оптимально працюють при температурі від 25 °C, їхні термофільні родичі потребують значно вищих температур. Отже, процес можна дуже точно відстежувати за значенням рН. Тому в камерах термообробки слід контролювати температурний профіль у 2 точках, а процес має контролюватися дуже точно за значенням рН. Таке вимірювальне рішення гарантує стабільно високу якість продукції. Дані процесу повинні регулярно реєструватися і бути доступними дистанційно.
Сироварня Gebr. Baldauf GmbH & Co. KG
Всі ці вимоги можна задовольнити за допомогою системи автоматизації ПЛК JUMO mTRON T, сенсорного багатоканального вимірювального пристрою JUMO AQUIS touch, а також наших датчиків температури і електродів рН. Система JUMO mTRON T, яку ми рекомендуємо, відрізняється своєю модульною конструкцією і може бути спроєктована і розширена за необхідності. Це означає, що можна точно зберігати і оцифровувати багато різних значень вимірювань. У рішенні для сироварні в регіоні Альґау в Німеччині, робота системи повністю базується на індивідуальних технологічних екранах. Вони дозволяють вибирати програму, запускати її і вводити дані про партію. Значення рН сиру вимірюється за допомогою JUMO AQUIS touch за допомогою вставного електрода, а температура - за допомогою вставного датчика температури. Нагрівальні камери на обох молокозаводах з'єднані з головним офісом компанії. Дані про партію з заводів зчитуються на сервері головного офісу, а відповідні роздруківки форм зберігаються на сервері у вигляді PDF-документів.
Багатофункціональна панель JUMO mTRON T
Шафа керування камерою дозрівання молочних продуктів
Для нас була особливо важливою швидка і проста реалізація необхідної програми. Завдяки системній концепції JUMO Engineering ми отримали економічно ефективне, нескладне комплексне рішення.
Клієнт хотів отримати комплексне рішення, яке було б простим і децентралізованим в експлуатації, і при цьому не хотів надто турбуватися про технології. JUMO не тільки поставила необхідні компоненти, але й подбала про повну реалізацію.