Копчення вимагає точного контролю таких параметрів, як температура і вологість. У цій статті ви знайдете огляд термометрів для коптилень і дізнаєтеся про систему автоматизації для контролю температури і процесів дозрівання, варіння, копчення і клімат-контролю. Крім того, ви дізнаєтеся, яку вимірювальну та програмну технологію ми запропонували м'ясній компанії Аблінгер. Перевірте це!
Термометри є одним з найважливіших компонентів коптильні - від них багато в чому залежать процеси копчення та приготування. Немає іншого способу точно визначити потрібну температуру в коптильні і таким чином отримати якісні м'ясні продукти.
Необхідно стандартизувати процеси копчення і контролювати всі змінні, що впливають на них, такі як внутрішня температура і температура навколишнього середовища. Такі важливі параметри, як температура в камері, вологість, температура ядра, час роботи і передача - і це лише деякі з них - повинні надійно реєструватися, контролюватися і відстежуватися.
Контроль температури навколишнього середовища та внутрішньої температури є основою для правильного проведення процесу копчення
Першим кроком до надійного контролю процесу копчення є вибір правильних датчиків температури. Вони повинні бути якісними та забезпечувати точне зчитування. На додаток до перевірених аналогових варіантів, таких як вставні датчики, сьогодні для визначення температури ядра також використовуються бездротові пристрої.
Термометри для коптилень зазвичай виготовляються з нержавіючої сталі, композитних матеріалів або високоміцного пластику та скла. Асортимент доступних типів дуже широкий і включає, серед іншого, аналогові термометри та електронні термометри.
Одним з доступних рішень є аналогові термометри, перевагами яких є..:
простота
тривалий термін служби
Прикладами цього типу термометра для коптильні є:
Вставний термодатчик опору для харчової промисловості JUMO FOODtemp для вимірювання температури м'яса
Альтернативою класичним термометрам є електронні термометри, такі як цифровий термометр для м'яса. Їх перевагами перед аналоговими аналогами є такі функції, як:
більша точність вимірювання температури
зручність
може бути бездротовим
вони можуть мати електронний дисплей
Коли мова йде про електронні термометри для коптилень, ми вважаємо, що JUMO Wtrans T бездротовий щуп для м'яса З радіопередачею виміряних значень найкраще підходить бездротовий термометр для м'яса. Він також доступний у високотемпературній версії, яка дозволяє працювати в діапазоні температур до 600°C. Це також забезпечує високу точність вимірювання температури.
Виміряне значення температури передається по бездротовому зв'язку на приймач вимірювальної системи Wtrans; тут воно відображається і доступне в цифровому вигляді на інтерфейсі RS485, а також на аналоговому виході.
Бездротовий термометр для копчення м'яса JUMO WTRANS
Для подальшого підвищення надійності процесу ми рекомендуємо, щоб температура димогенератора, каталізатора і пальника також контролювалася незалежним пристроєм, таким як безпечний монітор температури/обмежувач. У разі перевищення граничного значення пристрій вмикає тривогу та відключає відповідне джерело живлення. Це захищає не тільки продукти копчення, а й усю систему.
Обмежувач температури захищає м'ясні копченості та всю коптильню
Широкий асортимент продукції JUMO для м'ясопереробної техніки був доповнений галузевим рішенням у вигляді системи mTRON T.
За допомогою системи автоматизації JUMO mTRON T можна одночасно керувати, контролювати та налаштовувати до дев'яти індивідуально працюючих систем дозрівання, варіння, копчення та клімат-контролю, а також реєструвати значення технологічних вимірювань для забезпечення найвищої якості. Дані передаються через EtherCAT - високошвидкісну системну шину на основі Ethernet, яка широко використовується в технологіях вимірювання та автоматизації.
Центральний блок - серце JUMO mTRON T - має дев'ять асинхронних програматорів з набором з 99 програм. У них можна запрограмувати різні технологічні етапи, такі як копчення, приготування на гарячому повітрі, обсмажування, запікання, сушіння, в'ялення, дозрівання або розпилення.
Аблінгер - компанія з багаторічними традиціями у виробництві м'яса та ковбасних виробів. На її виробничих площах розташовано 15 коптильних камер.
Аблінгер потребував близько 50 точних бездротових датчиків температури для моніторингу процесу нагрівання. Дротове рішення призвело б до значних часових затримок при заповненні та розвантаженні коптильних камер.
Ми запропонували термометр для курців JUMO Wtrans T з бездротовою передачею даних. Виміряні значення температури спочатку передаються по бездротовому зв'язку на приймач системи Wtrans, а звідти на вимірювальні та керуючі пристрої, такі як контролери, системи автоматизації, індикатори або логери для подальшої обробки.
Приймач JUMO Wtrans T01 використовувався разом з відповідними бездротовими вимірювальними зондами для мобільного або стаціонарного вимірювання температури. Завдяки присвоєнню унікальних IP-адрес, сигнали можуть оброблятися разом одним приймачем.
JUMO Wtrans T особливо корисний для розрахунку температури серцевини при приготуванні або копченні м'ясних продуктів і ковбас.
Використання бездротових м'ясних щупів JUMO Wtrans T
У компанії Аблінгер кожен передавач має штрих-код, що полегшує їх контроль. Штрих-коди, які містять інформацію про відповідний продукт і номер замовлення, також генеруються для кожного замовлення. Потім окремі візки переміщуються до коптильних камер, де штрих-коди скануються. В результаті, процес копчення відповідного продукту починається автоматично.
Кожен продукт має встановлене граничне значення, яке постійно контролюється. Після досягнення цього значення і закінчення часу витримки надсилається інформація про завершення процесу, а також назва продукту, поточне значення температури, максимальне значення, граничне значення і час витримки.
Щоденний протокол генерується автоматично для забезпечення безперервного документування процесу. Крім того, весь процес візуалізується за допомогою програмного забезпечення JUMO SVS3000, яке надає користувачеві широкі функції протоколу для оцінки протоколів, пов'язаних з партіями, і архівування даних протягом певного періоду.
Цей цілісний пакет вимірювальних технологій і програмного забезпечення забезпечує максимальну гнучкість виробництва і безпеку документації.
Штрих-коди присвоюються в Аблінгер передавачам і кожному замовленню